milieuvriendelijk koelen

Wij mogen ons specialist in milieuvriendelijk koelen noemen.

En nog belangrijker, wij hebben het ook toegepast in onze innovatieve ventilatieoplossingen voor onder andere scholen en grote gebouwen.

Het principe is gebaseerd op adiabatische koeling – afkoelen door verdamping. Ten opzichte van airconditioning zoals die de afgelopen decennia is geperfectioneerd, is adiabatische koeling energiezuinig en bovendien milieuvriendelijk doordat er geen koudemiddelen (freon) nodig zijn. De koelsystemen van VA Climate maken het aanvoeren van 100 procent frisse lucht van buiten mogelijk. Energiezuinig koelen gaat goed samen met ruimteventilatie, wat zorgt voor een gezond binnenklimaat. VA Climate ontwerpt en levert oplossingen op maat voor onder andere kantoren, productiebedrijven, scholen, winkels en zelfs datacenters. Ons enthousiasme over duurzaam koelen en ventileren heeft een reeks innovatieve producten opgeleverd, die wij met trots aan u presenteren. Bekijk ze hieronder of neem direct contact met ons op voor advies over uw situatie.

VA Climate Direct Cooler

Dit systeem past adiabatische koeling in zuivere zin toe. De aangevoerde buitenlucht wordt door een bevochtigingspakket gevoerd, waarbij het verdampen van water ervoor zorgt dat de lucht afkoelt. Het systeem is geschikt voor productiebedrijven en magazijnen.

VA Climate Spot Cooler

De directe adiabatische koeling is in dit systeem werkt hetzelfde als bij de Direct Cooler maar is toegepast in een verplaatsbare opstelling. Goed om te weten als u op een specifieke plaats (tijdelijk) extra koeling nodig heeft.

VA Climate HE Cooler

Dit systeem maakt gebruik van indirecte adiabatische koeling. De luchtvochtigheid van de aangevoerde lucht verandert bij indirecte adiabatische koeling in absolute zin niet. Het systeem is daardoor zeer geschikt voor kantoren, scholen en productiebedrijven waar het binnenklimaat nauwer luistert.

VA Climate Hybride Cooler

Dit systeem combineert indirecte adiabatische koeling met een warmtepomp. De geïntegreerde warmtepomp zorgt op warme dagen voor extra koelcapaciteit en ’s winters voor de mogelijkheid de aangevoerde ventilatielucht te verwarmen.

VA Climate ICT Cooler

Speciaal voor serverruimtes en datacenters is de luchtstroom van de HE Cooler aangepast. De binnenlucht uit het datacenter wordt via een warmtewisselaar gekoeld en teruggebracht in de ruimte. De buitenlucht die via adiabatische koeling wordt gekoeld, wordt naar buiten afgevoerd. Zo opereren de luchtstromen volledig van elkaar gescheiden.

Meer weten over VA Climate’s ventilatieoplossingen?

VA Climate levert componenten en verzorgt projecten turn key. Bel ons voor meer informatie of neem contact op via het contactformulier op onze website. De kans is groot dat u net als wij enthousiast wordt over duurzame koel- en ventilatieoplossingen.


Wij zijn specialist op het gebied van klimaatbeheersing in de utiliteit en industrie. Onze energiezuinige oplossingen voor koelen zijn gebaseerd op adiabatische koeling. Ook als het gaat over milieuvriendelijke ventilatie voor grote gebouwen zoals scholen en parkeergarage installaties is VA Climate uw partner. Wij zijn u graag van dienst. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.