Adiabatische koeling

Milieuvriendelijk koelen met adiabatische koeling: een eeuwenoude techniek.

Stelt u zich eens voor: op een zonnige dag komt u na een frisse duik het zwembad uit. Die wind die op dat moment voelt, is koud. Dat is adiabatische koeling, namelijk koeling door het verdampen van water. De oude Egyptenaren pasten deze techniek destijds al toe. De eeuwenoude techniek is door VA Climate toegepast in onze systemen voor het koelen en conditioneren van lucht. Een uiterst geschikte koeltechniek wanneer u op zoek bent naar een energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing. In samenwerking met een gespecialiseerde partner levert VA Climate deze slimme koelsystemen op maat. Wij geven u hier graag advies over.

Voordelen van adiabatische koeling

Adiabatische koeling heeft vele voordelen. Zo wordt uw huis, kantoor of garage, in tegenstelling tot bij traditionele airconditioning, constant gevuld en ververst met 100% frisse buitenlucht. Zo blijft uw binnenklimaat optimaal én is de besparing met deze energiezuinige koeling 80% ten opzichte van een conventionele koeling. Door het systeem uit te rusten met warmtewisseling, zorgt het systeem ook in de winter voor een optimaal binnenklimaat. Buiten deze voordelen is het gevaar voor legionella uitgesloten doordat de luchtstromen van elkaar gescheiden worden.

Wilt u meer weten over onze adiabatische koelsystemen? Kijk dan op de website met ons assortiment.


Wij zijn specialist op het gebied van klimaatbeheersing in de utiliteit en industrie. Onze energiezuinige oplossingen voor koelen zijn gebaseerd op adiabatische koeling. Ook als het gaat over milieuvriendelijke ventilatie voor grote gebouwen zoals scholen is VA Climate uw partner. Wij zijn u graag van dienst. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.