direct coolers

Direct Coolers

De Direct Cooler van VA Climate is een op maat gemaakt milieuvriendelijk koel- en ventilatiesysteem, gebaseerd op het koelen van 100 procent verse buitenlucht door het direct verdampen van water. De ventilatielucht wordt aangezogen via een bevochtigingspakket, waarbij water verdampt en de lucht 6 tot 10 graden wordt gekoeld en direct wordt ingeblazen in de te ventileren ruimte. Een energiezuinige gelijkstroommotor zuigt de lucht aan en een circulatiepomp zorgt dat er geen water wordt verspild. De Direct Cooler is geschikt voor productiebedrijven, magazijnen en loodsen.

Voordelen

 • Lage investering
 • Zeer laag energieverbruik (tot 8x)
 • Milieuvriendelijk (geen freon)
 • 100 procent verse buitenlucht
 • Eenvoudige montage
 • Lage onderhoudskosten

Panelen

direct-coolers-2

De geïsoleerde panelen van zijn voorzien van Glasbord glasvezel versterkt Polyester afgewerkt met Surfasael. Dit duurzame materiaal is slijtvast, schimmel- en bacterie werend, anti-statisch, anti-corrsosief en makkelijk te reinigen.

Frame

direct-coolers-3

Het fundatieframe is vervaardigd van aluminium en is zelfdragend. Voor plaatsen van de unit kunnen voor de grotere units bigfoots meegeleverd worden er geen extra fundatieframe op het dak nodig is.

Ventilator

direct-coolers-4

Onze ventilatoren zijn voorzien van gelijkstroommotoren van Ziehl Abegg . Dit merk is de toonaangevende fabrikant wereldwijd op het gebied van gelijkstroomtechnologie. Deze gelijkstroommotoren kenmerken zich door een laag energieverbruik, lange levensduur en eenvoudige regelbaarheid.

Bevochtigingspakketten

direct-coolers-5

Wij gebruiken Munters Celldek bevochtigingspakketten. Munters is de marktleider van dit soort pakketten. De pakketten kenmerken een lange levensduur en hebben maximale capaciteit bij een lage luchtweerstand waardoor het opgenomen vermogen van de ventilator klein blijft.

Regeling

direct-coolers-6

De standaard temperatuurregeling is door VA Climate ontwikkeld. Optioneel is  een vrij- programmeerbare, webbased regeling verkrijgbaar waarmee aan specifieke klimaateisen kan worden voldaan.

Pompunit

Standaard is de unit voorzien van een recirculatiepomp die ervoor zorgt dat er geen water verloren gaat. De regeling zorgt ervoor dat het systeem na gebruik gespoeld wordt zodat er geen water in het reservoir kan blijven staan.

Technische informatie
Onze Direct Coolers zijn geschikt voor luchthoeveelheden vanaf 2000 m3/u tot en met 40.000 m3/u. De gemiddelde koelcapaciteit is afhankelijk van de buitenlucht condities en zal bij genoemde luchthoeveelheden tussen de 5 en 100 kW bedragen.

Opties en specials
Afhankelijk van de eisen en plaatsing van de apparatuur zijn de volgende opties mogelijk:

 • Luchtfilters
 • Uitgebreide regeling geschikt voor communicatie met GBS.
 • Afsluitklep voor voorkomen van kouval in de winter.
 • Levering als kanaalunit met of zonder ventilator in bestaand ventilatiekanaal
 • Bigfoots

VA Climate kan ook turnkey projecten realiseren. Wij maken het ontwerp, leveren en installeren het gehele project compleet met bijvoorbeeld luchtkanalen en airsocks.

Wilt u meer informatie naar aanleiding van genoemde voorbeelden?
U kunt ons bellen of een reactie sturen via deze website.


Wij zijn specialist op het gebied van klimaatbeheersing in de utiliteit en industrie. Onze energiezuinige oplossingen voor koelen zijn gebaseerd op adiabatische koeling. Ook als het gaat over milieuvriendelijke ventilatie voor grote gebouwen zoals scholen is VA Climate uw partner. Wij zijn u graag van dienst.