ICT Coolers

ICT Coolers

De ICT Cooler van VA Climate bestaat uit een indirect adiabatisch koelsysteem (VA Climate HE Cooler), waarbij de luchtstroom in het datacenter gescheiden is van de buitenluchtstroom, die wordt gebruikt voor het milieuvriendelijk koelproces. De buitenlucht wordt door een bevochtigingspakket aangezogen. Het verdampen van water koelt de luchtstroom, die via een hoog rendement warmtewisselaars weer naar buiten afgevoerd. De lucht uit het datacenter wordt door de warmtewisselaar gekoeld. De scheiding van de binnen- en buitenluchtstromen maakt het systeem uitermate geschikt voor de gevoelige ICT-omgeving.

Voordelen

  • Voor koeling is alleen onbehandeld water nodig, grijs water kan ook
  • 100 procent koeling zonder compressoren, gemiddeld rendement (COP) > 30
  • Bij vervanging van mechanische koelinstallaties door VA Climate ICT Coolers is de terugverdientijd < 5 jaar
  • Maximale inblaastemperatuur 26°C (op basis van klimaatjaar 2013 KNMI Schiphol) op slechts enkele uren in het jaar, inblaastemperatuur kan voor de rest van het jaar op 24°C gehouden worden
  • Geen hoogwaardige luchtfilters nodig
  • Onderhoudsarme EC motoren met hoog rendement
  • Hoge bedrijfszekerheid door weinig aan slijtage onderhevige onderdelen
  • Lage onderhoudskosten

Warmtewisselaars

he-coolers-3 he-coolers-4

De HE Cooler maakt voor de warmtewisseling gebruik van een Recair hoog rendement platenwisselaar. Recair warmtewisselaars zijn wereldwijd toonaangevend en garanderen maximale rendementen tot 95 procent met minimale drukverliezen.

Panelen

he-coolers-5

De geïsoleerde panelen van zijn voorzien van Glasbord glasvezel versterkt polyester afgewerkt met Surfasael. Dit duurzame materiaal is slijtvast, schimmel- en bacterie werend, anti-statisch, anti-corrsosief en makkelijk te reinigen.

Frame

Het fundatieframe is vervaardigd van aluminium en is zelfdragend. Voor plaatsen van de unit kunnen bigfoots meegeleverd worden waardoor er geen extra fundatieframe op het dak nodig is.

Filters

he-coolers-6 he-coolers-7

Voor de buitenlucht worden F7 zakkenfilters gebruikt en voor de retourlucht vlakfilters klasse G4.

Ventilator

he-coolers-8

Onze ventilatoren zijn voorzien van gelijkstroommotoren van Ziehl Abegg . Dit merk is de toonaangevende fabrikant wereldwijd op het gebied van gelijkstroomtechnologie. Deze gelijkstroommotoren kenmerken zich door een laag energieverbruik, lange levensduur en eenvoudige regelbaarheid.

Bevochtigingspakketten

he-coolers-9

Wij gebruiken Munters Celldek bevochtigingspakketten. Munters is de marktleider van dit soort pakketten. De pakketten kenmerken een lange levensduur en hebben maximale capaciteit bij een lage luchtweerstand waardoor het opgenomen vermogen van de ventilator klein blijft.

Regeling

he-coolers-12 he-coolers-10 he-coolers-111

De HE Cooler wordt geleverd met een vrij programmeerbare regeling zodat eenvoudig klant specifieke eisen kunnen worden ingeregeld. De regeling is web-based en kan via internet benaderd worden.

Pompunit

he-coolers-13

Standaard is de unit voorzien van een recirculatiepomp die ervoor zorgt dat er geen water verloren gaat. De regeling zorgt ervoor dat het systeem na gebruik gespoeld wordt zodat er geen water in het reservoir kan blijven staan.

Warmtepomp

hybride-coolers-2

De Mitsubishi Electric warmtepompen zijn ontwikkeld en afgestemd op het West-Europese klimaat en behoren tot de absolute top in hoog rendement warmtepompen. De regeling maakt een precieze afstemming van de warmte/koeltevraag mogelijk. Mitsubishi warmtepompen zijn daardoor tot 30 procent energiezuiniger dan standaard warmtepompen.

Technische informatie
Onze HE Coolers zijn geschikt voor luchthoeveelheden vanaf 2000 m3/u tot en met 20.000 m3/u. De koelcapaciteit is afhankelijk van de buitenlucht condities en bedraagt bij genoemde luchthoeveelheden tussen de 5 en 50 kW.

Details
De details zijn identiek aan die van onze HE Coolers. VA Climate kan ook turnkey projecten realiseren.Wij maken het ontwerp, leveren en installeren het gehele project compleet met bijvoorbeeld luchtkanalen en airsocks.

Wilt u meer informatie naar aanleiding van genoemde voorbeelden?
U kunt ons bellen of een reactie sturen via deze website.


Wij zijn specialist op het gebied van klimaatbeheersing in de utiliteit en industrie. Onze energiezuinige oplossingen voor koelen zijn gebaseerd op adiabatische koeling. Ook als het gaat over milieuvriendelijke ventilatie voor grote gebouwen zoals scholen is VA Climate uw partner. Wij zijn u graag van dienst.