energiebesparingsadvies

Door het vervangen van oude systemen, zijn besparingen van 100% geen uitzondering. Hierdoor is een investering al op korte termijn terug te verdienen. VA Climate helpt u graag verder met energiebesparingsadvies op het gebied van koeling en ventilatie.

 

Het terugwinnen van warmte

Er zijn vandaag de dag veel ventilatiesystemen die werken zonder warmteterugwinning. Dit geldt in de utiliteitsbouw en in de industrie. Vaak zijn dit verouderde systemen. Het vervangen van verouderde ventilatiesystemen levert een enorme energiebesparing op. Berekeningen laten zien dat dit al snel zo’n 75 procent besparing kan zijn.

Adiabatische bevochtiging vs. stoombevochtiging

Het bevochtigen van ventilatie- of proceslucht met stoom kost veel energie. Het adiabatische bevochtigen kan bijna 100 procent minder energie kosten. Dit komt doordat wij systemen leveren die werken op leidingwater en op normale (water)druk. Deze legionellavrije systemen kunnen in bestaande installaties worden ingebouwd en zijn met name geschikt voor de procesindustrie. Wij geven u hier graag energiebesparingsadvies over.

Mechanische koeling vs. milieuvriendelijk adiabatisch koelen

Vervanging van oude DX systemen, rooftop-units en airco’s door milieuvriendelijke adiabatisch koeling is niet alleen beter voor het milieu. Op de lange termijn is het ook beter voor uw portemonnee. Bovendien ventileert u bij het toepassen van milieuvriendelijk adiabatisch koelen altijd met 100 procent verse buitenlucht. Hierdoor verbetert de kwaliteit van het binnenklimaat aanzienlijk. Ten opzichte van DX systemen kunnen de besparingen oplopen tot 80 procent van het huidige energieverbruik.

Het ventileren met 100 procent verse buitenlucht in de zomer en winter en nagenoeg gratis koeling is mogelijk met de systemen die wij leveren. Airmatic ventilatie-units met hoogrendement warmteterugwinning en indirecte adiabatische koeling gebruiken in de zomer geen stroom. Zij draaien namelijk op een geringe hoeveelheid leidingwater. Besparingen kunnen oplopen tot 80 procent van het huidige energieverbruik. Omdat de lucht vaak gerecirculeerd wordt en maar een klein beetje ververst gaat het binnenklimaat er ook aanzienlijk in kwaliteit op vooruit.

Oude ventilatoren vs. hoogrendement frequentiegeregelde of gelijkstroomventilatoren

In veel ventilatiesystemen zijn ventilatoren verouderd. Het kan de moeite waard zijn de ventilatoren te vervangen door meer energiezuinige ventilatoren. Dit resulteert in lagere aansluitvermogens en een aanzienlijk lager energieverbruik. Hierdoor kunt u de investering in twee tot drie jaar terugverdienen.

 


Wij zijn specialist op het gebied van klimaatbeheersing in de utiliteit en industrie. Onze energiezuinige oplossingen voor koelen zijn gebaseerd op adiabatische koeling. Ook als het gaat over milieuvriendelijke ventilatie voor grote gebouwen zoals scholen is VA Climate uw partner. Wij zijn u graag van dienst. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.