energiezuinige koelers en luchtbevochtigers

Energiezuinige koeler en luchtbevochtiger

De HomEvap installaties zijn ontwikkeld om woningen en kleinere verblijfsruimtes zoals kinderdagverblijven, kantoorvertrekken en portiersloges van een optimaal en gezonder binnenklimaat te voorzien. VA Climate biedt luchtbevochtigers, koelers en combinaties hiervan. Deze installaties zijn energiezuinig en werken volledig automatisch. Handmatig bijvullen of het schoonmaken van filters is dus niet nodig. De keuze voor een model is afhankelijk van de functie en de aan- of afwezigheid van een Warmte Terug Win-installatie (WTW).

HomEvap Koeler

De HomEvap Koeler maakt gebruik van de bestaande WTW. Het koelt de retourlucht uit de ruimte zodat de warmtewisselaar in de WTW koud wordt. De warme buitenlucht die door uw WTW naar binnen komt, wordt hierdoor gekoeld. Zo wordt een heerlijk frisse ruimte gecreëerd en wordt opwarming voorkomen.

   HomEvap koeler

Om een droge lucht te voorkomen en het binnenklimaat nog comfortabeler te maken kunt u voor een combinatie met de HomEvap Bevochtiger kiezen.

HomEvap Bevochtiger

Droge lucht kan klachten als prikkende ogen en statische elektriciteit geven. Een goede luchtvochtigheid is daarnaast belangrijk voor de bescherming van bijvoorbeeld houten vloeren en muziekinstrumenten. De HomEvap Bevochtiger is een veilige en energiezuinige luchtbevochtiger. Ook de bevochtiger maakt gebruik van de bestaande WTW-installatie. De werking is gebaseerd op het natuurlijke proces van waterverdamping. Door aansluiting op een leidingwatertoe- en afvoer is bijvullen niet nodig. De bevochtiger is uitgerust met een legionellafilter om legionella besmetting uit te sluiten. Daarnaast heeft de bevochtiger een ingebouwde heater om wanneer nodig de bevochtigingscapaciteit te verhogen.

 HomEvap bevochtiger

De droge lucht stroomt door een waterabsorberend glasfibermatrix en neemt de waterdamp van het vochtige oppervlak op. Hierdoor daalt de temperatuur en stijgt de relatieve luchtvochtigheid. Dit proces is zeer efficiënt. Het verbruikt de minste energie van alle bevochtigers. Ook is de watertoevoer is begrensd waardoor er geen risico op overbevochtiging is.

HomEvap Combi Comfort

De HomEvap Combi Comfort is een combinatie van de koeler en de bevochtiger. Alle voordelen van de koeler en bevochtiger in één! De Combi Comfort heeft een controller die automatisch de luchtvochtigheid en koeling verzorgt. Een extra voordeel van de combinatie is dat er extra verkoeling mogelijk is op de warmste zomerdagen door de koeler en bevochtiger beiden te activeren.

HomEvap Direct

Is er geen WTW-installatie aanwezig in de woning? Dan is de HomEvap Direct dé oplossing. De HomEvap Direct kan op een gewenste plek – uit het zicht – worden geplaatst. Het zorgt voor zowel bevochtiging als verkoeling. De stille ingebouwde ventilator verspreidt via een rooster de lucht door het vertrek.

HomEvap direct

Net zoals de andere modellen is de HomEvap Direct legionella veilig en volledig automatisch. Geen droge lucht meer en een optimaal binnenklimaat!

Heeft u interesse in een van de HomEvap installaties of bent u benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot koelen en/of bevochtigen? Neem vrijblijvend contact op met ons.