aanvullendediensten1

 

Advies over installatie, optimalisatie, onderhoud en besparing.

VA Climate treedt voor u op als onafhankelijk adviseur bij o.a. nieuwbouw, vervanging en optimalisatie en levert besparingsadvies op maat.  Door de jaren heen heeft VA Climate een schat aan ervaring opgebouwd in luchtbehandeling, ventilatie, koeling en het realiseren van een optimaal binnenklimaat in gebouwen. Onze ervaring biedt een bron van ideeën voor energiebesparing en het reduceren van CO2-emissie. Enkele voorbeelden uit onze praktijk.

Groen besparen

In de utiliteitsbouw en industrie werken nog veel ventilatie- en luchtbehandelingssystemen op basis van energie onzuinige en onnodig milieubelastende technieken.

Door het vervangen van DX airconditioning systemen, roofunits en stand alone airco’s voor milieuvriendelijke adiabatische koeling zijn er geen koudemiddelen (freon) meer nodig. Daarnaast vraagt het tot 8 maal minder energie. Doordat ventileren en koelen bij adiabatische koeling goed samen gaan, heeft het een positief effect op de luchtkwaliteit en het binnenklimaat.

De stoombevochtiging in klimaatbeheersingsinstallaties in de industrie kan meestal worden vervangen door een unit op basis van adiabatische koeling. Een besparing van bijna 100 procent op het energieverbruik en gratis koelcapaciteit.

De terugverdientijd van de investering voor energiezuinige gelijkstroomventilatoren als vervanging van de meest gebruikte ventilatoren in ventilatiesystemen is twee tot drie jaar.

Met de ervaring van 25 jaar werken aan klimaatbeheersing in gebouwen en de vindingrijkheid om nieuwe en schone technieken in de praktijk toe te passen, voelen wij ons bij VA Climate bij de zoektocht naar een duurzame economie als een vis in het water. Met (besparings)advies, optimalisatie of aanschaf middels slimme producten en turn-key projecten zijn wij u graag van dienst.

Adviesdiensten