Branddetectie parkeergarages

Branddetectiesystemen, gasdetectiesystemen en ontruimingssystemen

Bij het ontwerpen van parkeergarage installaties schenkt VA Climate veel aandacht aan branddetectie. Een zorgvuldig uitgedacht en aangelegd branddetectiesysteem zorgt ervoor dat een beginnende brand snel wordt opgemerkt, zodat deze met de beschikbare middelen in de garage kan worden beheerst. De risico’s voor de veiligheid van personen en de gevolgschade aan gestalde voertuigen of het gebouw wordt zo sterk verkleind. Snelle signalering en melding is daarbij van groot belang. VA Climate levert maatwerk als het om branddetectiesystemen gaat, waarbij de toegepaste componenten zijn gecertificeerd volgens de EN 54 norm en ontworpen volgens de BMI 2011. Ook voor het onderhouden van branddetectiesystemen bieden wij overeenkomsten op maat.

In België is een praktijkproef uitgevoerd in een oude parkeergarage waarin een auto in brand werd gestoken.

Meer weten over de mogelijkheden van een branddetectiesysteem op maat of het onderhoud van uw systeem? Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met u mee.


Wij zijn specialist op het gebied van klimaatbeheersing in de utiliteit en industrie. Of het nu gaat over milieuvriendelijk koelen, ventilatiesystemen of andere parkeergarage installaties, wij geven u graag advies. Wij zijn u van dienst voor de installatie tot en met service en onderhoud.