Luchtbehandeling en warmteterugwinning

Luchtbehandeling en warmteterugwinning

Er is veel behoefte aan specialistische kennis op het gebied van luchtbehandeling en warmteterugwinning. Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van binnenklimaat wordt VA Climate dan ook veelvuldig uitgenodigd om mee te denken over de verbetering van bestaande situaties of te adviseren bij nieuwbouwprojecten.

Gezondheidsklachten hebben niet zelden te maken met een slecht binnenmilieu. Vocht, schimmels, stofmijten, luchtverontreiniging en stank maken mensen ziek. Veelgehoorde klachten zijn kortademigheid, benauwdheid, hoofdpijn, droge ogen en vermoeidheid. Verkoudheid als gevolg van tocht of een slecht te regelen binnenklimaat komt vaak voor. Onzorgvuldigheid bij de installatie van systemen en gebrekkig onderhoud verergeren de situatie met zelfs het risico op legionella besmetting en het sick building syndroom.

Klachten en gezondheidsproblemen als gevolg van het binnenklimaat kunnen worden voorkomen of opgelost door goed te ventileren met de juiste ventilatiesystemen. Frisse lucht doet mensen goed en het doet ons goed dat de expertise van VA Climate wordt gewaardeerd. Tevreden gebruikers van een kantoor, productiebedrijf of school is waar we het voor doen. Uit ervaring weten wij dat het ontwerpen van een goed ventilatiesysteem meer is dan het verversen van lucht. Het ontwerpen van ventilatiesystemen is maatwerk. Ventilatiesystemen zijn van invloed op de warmtebeleving én de akoestische beleving van een gebouw.

VA Climate doet regelmatig onderzoek naar de luchtkwaliteit, luchtstromen en tocht in gebouwen. Op basis van de bevindingen en passend bij de mogelijkheden van een gebouw worden alternatieven gezocht voor de verbetering van het binnenklimaat. Technische haalbaarheid en een betaalbare oplossing vraagt vindingrijkheid. Niet voor niets ziet VA Climate veel toekomst voor innovatieve ventilatieoplossingen met warmteterugwinning en milieuvriendelijk adiabatisch koelen. Met haar partners heeft VA Climate de ideeën omgezet in slimme ventilatieoplossingen.

Zo biedt VA Climate een compleet nieuwe serie hoogrendement warmteterugwinunits voorzien van energiezuinige EC gelijkstroommotoren en hoogrendement warmtewisselaars voor luchthoeveelheden vanaf 150 m3/u tot en met 4000 m3/u tegen concurrerende prijzen. Voor iedere toepassing is een passende warmteterugwin installatie te selecteren die uiteraard ook voldoen aan de nieuwe Ecodesign-richtlijn voor luchtbehandelingskasten.

Eigenschappen

  • Warmteterugwinrendement tot 95%
  • Verschillende soorten regeling mogelijk ook op C02
  • Standaard G4 filters, optioneel F7
  • Optioneel elektrische naverwarming of warmwaterbatterij afhankelijk van de uitvoering
  • Bypass (afhankelijk van de uitvoering)
  • Zeer energiezuinige en makkelijk regelbare EC ventilatoren
  • Geïsoleerde panelen voorzien van extra geluidsisolatie
  • Ronde aansluitingen
  • Geschikt voor horizontale of verticale montage afhankelijk van het type

Unit met afstandsbediening 250m3/u

Unitmetafstandsbediening

Programmeerbare unit met USB aansluiting en bypass

Programmeerbareunit

Unit waarbij condenswaterafvoer niet nodig is

Unitzondercondenswaterafvoer

Unit voor luchthoeveelheden tot 4000 m3/u

Unitvoorluchthoeveelheden

VA Climate luchtbehandelingskasten

VA Climate is leverancier van Duplex compacte luchtbehandelingskasten.
in de range van 400 m3/u t/m 15.000 m3/u. Alle luchtbehandelingskasten worden uitgevoerd met energiezuinige EC ventilatoren.

luchtbehandelingskast2             luchtbehandelingskast1

Het rendement van de warmteterugwinning is maximaal 93 procent, afhankelijk van de uitvoering. Deze serie is in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en wordt door VA Climate geleverd en geïnstalleerd, compleet met regeling. U heeft er geen omkijken naar. De kunststof warmtewisselaar kan gemakkelijk worden gereinigd en kan daarom ook toegepast kan worden in bijvoorbeeld de horeca, grootkeuken en industriële projecten.

De luchtbehandelingskasten uit de serie Modulair zijn tevens standaard voorzien van het internationale keurmerk Eurovent, gecertificeerd volgens de Europese norm EN 1886. Uiteraard zijn de units in diverse uitvoeringsvarianten leverbaar zowel binnen- als buitenopstelling, ook bestaat de mogelijkheid installaties voor de scheepvaart en offshore toepassingen te leveren waarbij bijvoorbeeld hoge eisen worden gesteld aan explosiebeveiling (Atex). Luchthoeveelheden tot 100.000 m3/u.

eurovent

Naast het leveren van de luchtbehandelingskast kan VA Climate ook het complete project inclusief toe- en afvoerkanalen turn-key verzorgen.

Wilt u meer informatie naar aanleiding van genoemde voorbeelden?
U kunt ons bellen of een reactie sturen via deze website.


Wij zijn specialist op het gebied van klimaatbeheersing in de utiliteit en industrie. Onze energiezuinige oplossingen voor koelen zijn gebaseerd op adiabatische koeling. Ook als het gaat over milieuvriendelijke ventilatie voor grote gebouwen zoals scholen is VA Climate uw partner. Wij zijn u graag van dienst.