Maatwerkadvies energielabel EPA-U

Maatwerkadvies energielabel EPA-U

VA Climate levert ook energieprestatieadviezen voor de utiliteitsbouw, ook wel EPA-U genoemd. Dit is een maatwerkadvies wat inzicht geeft in bouwkundige en installatietechnische maatregelen die u kunt nemen om energie te besparen en het binnenklimaat te verbeteren. De kwaliteit van het energieadvies is geborgd via onafhankelijke certificering op basis van nationale beoordelingsrichtlijnen. Een dergelijk maatwerkadvies leidt niet automatisch tot het energielabel. Wel kunnen de gegevens uit het maatwerkadvies gebruikt worden voor het bepalen van een energielabel. Het label is ingevoerd met het doel de bestaande voorraad gebouwen energiezuiniger te maken en daarmee de duurzaamheid te bevorderen.

inzicht in de huidige energieprestatie van uw gebouw

VA Climate is gecertificeerd als energieadviseur en mag het energielabel voor bestaande utiliteitsbouw, EPA-U afgeven. Bij verhuur of verkoop van onroerend goed is een energielabel verplicht. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ziet toe op de uitvoering en wanneer er geen energielabel aanwezig is, kan de boete oplopen tot €20.250,00.

epa

Wat kunt u van VA Climate verwachten:

  • inzicht in de huidige energieprestatie van uw gebouw
  • inzicht in alle verbetermaatregelen met kostenindicatie en terugverdientijden
  • inzicht in de CO2 reductie bij uitvoeren van de verschillende  besparingsmaatregelen

 

Wij zijn ook specialist op het gebied van klimaatbeheersing in de utiliteit en industrie. Of het nu gaat over (milieuvriendelijk) koelen, ventilatie (parkeergarages, scholen en andere gebouwen), gebouw gebonden installaties of advies, wij zijn u graag van dienst.