Besparen op onderhoud CO/LPG gasdetectie en ventilatie van parkeergarages in appartementencomplexen

Een goed werkend gasdetectie- en ventilatiesysteem zorgt voor een gezond en veilig binnenklimaat voor de aanwezigen in een parkeergarage. Vanzelfsprekend is goed en regelmatig onderhoud aan deze systemen erg belangrijk. Slecht onderhouden systemen kunnen voor storingen zorgen en ongewenste meldingen (zoals ontruiming) geven. Parkeergarages in appartementencomplexen kennen vaak minder parkeerbewegingen per dag dan commerciële parkeergarages in bijvoorbeeld de binnenstad of onder winkelcentra. Hierdoor kan er in veel gevallen worden bespaard op het onderhoud van de systemen in deze garages.

Wat is de norm voor het onderhoud

Bij appartementencomplexen met ondergrondse parkeergarages zien we vaak dat er twee keer per jaar onderhoud aan de gasdetectie en een keer per jaar onderhoud aan de ventilatie gepleegd wordt. Volgens de norm NEN2443 dient de parkeergarage volgens de voorschriften van de fabrikant onderhouden te worden. Sommige fabrikanten van gasdetectie apparatuur schrijven inderdaad twee keer per jaar onderhoud voor. De parkeergarages onder appartementencomplexen worden echter vaak alleen door de bewoners gebruikt en kennen in het algemeen weinig parkeerbewegingen per dag. De vervuiling is dan ook veel minder dan de gemiddelde commerciële parkeergarage.

Onderhoudsinterval

Wij stellen dan ook altijd een passende onderhoudsovereenkomst op maat op. In appartementencomplexen stellen wij meestal voor om het onderhoudsinterval voor de gasdetectie in de parkeergarage terug te brengen naar één keer per jaar. Ook wordt het onderhoud aan de gasdetectie en ventilatie bij ons vaak door één service monteur gedaan. Dit scheelt ook aanzienlijk in de kosten. Mocht blijken dat na een half jaar toch opnieuw onderhoud nodig is aan de gasdetectie, dan kan de frequentie weer terug naar twee keer per jaar. In het bestaan van VA Climate is dit echter nog niet voorgekomen. Laat u altijd goed informeren over een serviceovereenkomst op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *